Tiedote, 4.3.2019 Big Data Solutions ja Bynfo yhdistyvät – BDS Bynfosta Suomen johtava pilvipohjaisen analytiikan asiantuntijatalo

 

Logo_color

 

Analytiikkayritykset Big Data Solutions ja Bynfo yhdistyvät. Uudesta BDS Bynfosta muodostuu Suomen suurin puhtaasti tiedolla johtamiseen ja analytiikkaan keskittynyt yritys. Yhtiön työntekijöillä on markkinan pitkäaikaisin ja syvällisin kokemus tiedolla johtamisesta, pilvipohjaisesta analytiikasta sekä liiketoiminnan ja talouden suunnittelusta. 48 henkilöä työllistävän yrityksen yhdistetty liikevaihto on noin 4,5 miljoonaa euroa, ja se tavoittelee noin kolmekymmenen prosentin vuosittaista kasvua seuraavien viiden vuoden aikana.
 
Big Data Solutionsin ja Bynfon tarjonta ja osaaminen täydentävät toisiaan niin palveluiden kuin käytettävien teknologioiden ja toimialaosaamisen saroilla.
 
”Yhdistymisen kautta pystymme laajentamaan palveluitamme nykyisille asiakkaillemme sekä palvelemaan aikaisempaa paremmin erilaisia yrityksiä koosta riippumatta. Suuren analytiikkatiimimme ja monipuolisten taustojemme ansiosta ymmärrämme myös aidosti eri aloja edustavien asiakkaidemme liiketoimintaa. Tämä on tärkeää, koska menestyksekäs tiedolla johtaminen vaatii, että analytiikkaratkaisut on suunniteltu tuottamaan juuri yhtiön liiketoiminnan kannalta relevanttia dataa. Usein jo saatavilla olevasta tiedosta pystytään saamaan suurempia hyötyjä irti asiantuntevalla suunnittelulla”, kertoo BDS Bynfon toimitusjohtaja Saku Sell.
 
Yhtiöiden kaikki 48 työntekijää jatkavat uuden yrityksen palveluksessa, ja uusi johto koostuu molempien yhtiöiden avainhenkilöistä. Tavoitteena on myös rekrytoida kymmenen uutta osaajaa seuraavan vuoden aikana.
 
Tiedolla johtaminen on kasvava toimiala
BDS Bynfo tavoittelee 30 prosentin vuosittaista kasvua seuraavien viiden vuoden aikana ja noin 12 miljoonan euron liikevaihtoa vuoteen 2022 mennessä. Kasvun odotetaan syntyvän sekä uusista että laajentuvista asiakkuuksista. Kasvua haetaan Suomen lisäksi nyt myös kansainvälisiltä markkinoilta, ja valtaosa yrityksen asiakkaista on jo kansainvälisiä.
 
Analytiikka- ja suunnittelupalveluiden avulla yritykset voivat tehostaa päätöksentekoa ja liiketoiminnan johtamista esimerkiksi hahmottamalla paremmin asiakkaidensa käyttäytymistä, tunnistamalla tuotteiden laatuongelmia, ennakoimalla huoltojen tarvetta ja kehittämällä dataan perustuvia uusia palveluita. Analytiikka- ja suunnittelupalveluista hyötyvät kaikki yritykset ja toimijat, joiden liiketoimintaa voidaan ohjata ja kehittää datan avulla.
 
”Markkina kasvaa jatkuvasti, sillä asiakkaat ovat ymmärtäneet datan liiketoiminnallisen arvon. Lisäksi Suomessa on huipputason analytiikka- ja suunnitteluosaamista, ja käytettävä teknologia on koko ajan edullisempaa. Ala ei myöskään ole niin suhdanneherkkä, koska laskusuhdanteissa asiakkaiden prosessien tehostamiselle on erityistä tarvetta”, BDS Bynfon teknologiajohtaja Jonni Henttinen jatkaa.
 
BDS Bynfon johto uskoo, että dataa tullaan tulevaisuudessa käyttämään yhä enemmän eri toimijoista muodostuvissa ekosysteemeissä, joissa tiedon yhteiskäytöllä voidaan luoda synergiaetuja ja saavuttaa mittavia säästöjä.
 
”Haluamme, että analytiikan ammattilaisemme pääsevät kehittymään työssään ja toteuttamaan asiakkaillemme uudenlaisia ratkaisuja liiketoiminnan kehittämiseksi. Datan yhteiskäyttö on tulevaisuutta, ja olemme ensimmäisiä toimijoita Pohjoismaissa, joka mahdollistaa datan yhteiskäytön eri toimijoiden välillä. Jos esimerkiksi pystymme yhdistämään koko logistiikkaprosessin datan usean toimijan välillä, on prosessin optimointi tehokkaampaa kuin tilanteessa, jossa keskitymme vain yksittäiseen osaan logistiikkaketjua”, Henttinen kertoo.
 
Lisätietoja:
Saku Sell, toimitusjohtaja, BDS Bynfo
+358442022116
 
Big Data Solutions
Big Data Solutions Oy on yksi johtavista suomalaisista data- ja analytiikkakumppaneista yrityksille, jotka tarvitsevat analytiikan ja suunnittelun kokonaisratkaisuja sekä haluavat luoda uusia dataan perustuvia liiketoimintamahdollisuuksia. Toimitamme moderneja pilvipohjaisia ratkaisuja, jotka pitävät yhtiöiden analytiikkaliitännäiset kulut kurissa mahdollistaen kuitenkin tehokkaan tietoon perustuvan päätöksenteon. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä ja Tampereella.
 
Bynfo
Bynfo Oy on analytiikkaan ja tiedolla johtamisen palveluihin keskittyvä konsulttiyritys. Autamme asiakkaitamme menestymään hyödyntämällä liiketoimintatietoaan. Tarjoamme asiakkaan tilanteesta ja tarpeista lähtevää konsultointia ja toteutamme sen tueksi älykkäitä ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaan työtä erityisesti raportoinnin, analysoinnin, budjetoinnin ja suunnittelun prosesseissa.